2015. sze 04.

Ingyenes szörnyvadászat a hétvégére: Evolve és Killing Floor 2

írta: nfrequency
Ingyenes szörnyvadászat a hétvégére: Evolve és Killing Floor 2

killing_evolve.jpg

Ha kedveled a kooperatív multiplayer fps játékokat akkor ez a te hétvégéd lesz. Két lehetőséget is kínál nekünk a Steam: Az egyikben genetikailag módosított zombidémonizéket lehet halomra lőni. Fröcsög a vér, ömlenek a belek, amire az Nvidia még rá is rakott egy lapáttal a GameWorks Physx Flex technológiának köszönhetően. A különböző karakterosztályoknak köszönhetően fontos, hogy a játékosok összedolgozzanak, bár ahogy eddig elnéztem a gameplay videókat nem vagyok annyira biztos abban, hogy ez elengedhetetlenül szükséges lenne. 
A Killing Floor egy Unreal Tournament modból nőtte ki magát hat évvel ezelőtt. Pont ezért fontos megjegyezni, hogy senki ne várjon AAA minőséget, persze ettől még lehet sokkal szórakoztatóbb mint egy hatvan eurós játék.

 

 Az Evolve más tészta. Egyrészt igazi nagykiadós játék - a 2K Games adta ki - másrészt a Left for Dead fejlesztői kalapálták össze. Pont ezért borítékolható volt, hogy komoly szerepe lesz a taktikus és összehangolt harcmodornak. Volt is nagy hype körülötte. Aszimmetrikus first-person shooternek aposztrofálták, aminek az a lényege, hogy van az emberekből álló vadászcsapat és egy tíz emelet magasságú szörny. Adott egy idegen bolygó és mehet is a móka. A vadászcsapatban mindenki teszi a dolgát, hogy megtalálja és legyőzze a szörnyet, a szörny pedig bujkál és igyekszik minél durvábbra fejlődni a levadászott kisebb monsztáknak köszönhetően, hogy amikor szembe találja magát vidám kis csapatunkkal, nevetve zúzza le őket is.
A poén, hogy lehetsz a szörnnyel is, a gyász, hogy a csapatnak viszont nagyon durván össze kell dolgoznia ahhoz, hogy sikerre vigyék a küldetést. Sajnos itt bukott meg az egész elképzelés. Ha nincs egy összeszokott baráti társaság - ahol egyébként állítólag tényleg nagyon jó móka az Evolve - akkor az ember csak imádkozhat,  hogy normális játékosokat fogjon ki. 
Na de ne sírjunk előre. Próbáljátok ki, hátha be fog jönni.

 

Szólj hozzá

videojáték steam evolve free game killing floor 2 free weekend pc gaming