2013. aug 03.

A fater és a zsidó átok: The Possession filmbemutató

írta: nfrequency
A fater és a zsidó átok: The Possession filmbemutató

Jeffrey Dean Morgan személye leginkább a Odaát című sorozatból lehet ismerős. A Winchester tesók faterjaként nem lehet neki túl nagy meglepetés ha egy másik filmben is szellemekbe, átkokba ütközik. 
 
Az alapszitu: kertváros, elvált szülők, 2 gyerek és egy elátkozott ládikó ami menetrendszerűen csinál falfehér, feneketlen fekete szemekkel vizslató, 3 audiósávon beszélő, hídba hajló pszeudoatlétákat kedves 10 éves kislányokból. 
 
A történet default démonűzős riogatás. Színészi játék van, néhol. JDM hozza a szokásos kicsit elveszett de erős figurát. A feleséget alakító Kyra Sedgwick irritáló feje sajnos többet lóg bele a képbe mint kéne, de hát ugye ez megkerülhetetlen egy főbb karakter esetében. Talán az egyetlen dolog ami miatt felkerült a listámra a film, hogy a készítők lecserélték a halkan motyogó reverendás, rózsafüzért morzsolgató alakokat, egy headbangelve üvöltöző fiatal rabbira ami esküszöm volt akkora élmény, hogy kihúzza a filmet a középszar enyészetéből. A film egyébként megfelelő ritmusban építkezik, a történet végi apró csavar nem egy nagy kaland, de legalább a rabbi még egyszer előadja a gizda ördögűzős performanszát. 
 
A film remek Supernatural prelude lehetne, amikor még a fater egyedül vadászott rémségekre. Aki elég perverz az nézze úgy. Szerintem a héber átok lehet a hívószó azoknak akik szeretik a szellemes-misztikus, ijesztgetős filmeket.

 

Szólj hozzá