2014. már 21.

Gordon felügyelő és a gothami óvodás csoport

írta: nfrequency
Gordon felügyelő és a gothami óvodás csoport

Jim-Gordon-Fox-Gotham.jpeg

Még ebben az évben képernyőre viszi a FOX a denevéremberes előzmény sorozatát. Annyira előzmény, hogy nem is a sötét lovagról szól majd, hanem Gordon felügyelő fiatal éveit követhetjük végig. Persze lesz benne sok későbbi szuperhős is, csak ők egyelőre inkább az általános iskola megpróbáltatásaival küzdenek majd, mint sem szupergonoszokkal.

A készítők kapcsán kiemelném a nem túl legendás rendezőt Danny Cannont, aki a nem túl legendás 95-ős Judge Dredd-ért kell hogy vállalja a felelőssége mind a mai napig (jó annyit tegyünk hozzá, hogy Stallone lefittyedő szája, hibátlan választás volt). Azóta leginkább Helyszínelők sorozatot csinált, illetve pár részt a Nikitából. IMDb szerint annyi bizonyos, hogy elég régóta aktívan benne van a filmkészítésben. Bruno Heller az elmúlt két évben a Mentalista és a Róma forgatókönyveit hegesztette, onnan került most Gothambe.

Oké, ez eddig a durván középmezőny, nézzük a szereplőket. A teljesség igény nélkül két komolyabb csoportunk van. Van az óvoda, ahonnan a kis Bruce Wayne-t emelném ki, akit David Mazouz alakít és Tim Kring legutóbbi vadhajtásából, a Touch-ból ismerhetjük. Itt Kiefer Sutherland autista gyerekét játszotta. Azt már láthattuk mennyire jól tud két évadon keresztül meredni a semmibe, most majd az is kiderül, milyen ha beszél is. A felnőttek közül már több érdekes színészt is felfedezhetünk. Itt van rögtön Ben McKenzie, aki a a kőkemény southlandi arcok közül került ki és Gordont alakítja majd. Sean Pertwee-t legutóbb az Elementary-ban csodálhattuk, Sherlock régi partnereként. Hogy ez a faszi, hogy fogja Alfredet az inast alakítani, az számomra egyelőre rejtély.

Na de a lényeg: nem véletlenül Donal Logue karaktere kapta az első hivatalos fotót. Talán ez a muki jelenleg a legismertebb arc - az itteni szereplőgárdából persze - ha azt vesszük kiket láttunk megjegyezhető szerepekben az elmúlt fél évben. Egyrészt a jelenleg is futó - űberzseniális - Vikings-ben vikingeskedik bőszen, illetve ő kavart be eddig a legdurvábban a Sons of Anarchy férfi modell  motorosbandának is. A Gothamben pedig Harvey Bullock szerepét kapta meg aki Gordon felügyelő korai társa és bölcs mentora volt. Itt a kép, csodáljátok:

GOTHAM-Harvey-Bullock.jpg

Szólj hozzá