2014. ápr 09.

Androidon is életre keltek a holtak

írta: nfrequency
Androidon is életre keltek a holtak

51b6c22bcaec653106.jpg

Ez a nap is eljött. Végre az android tulajdonosok is megkapták a Telltale Games által jegyzett Walking Dead kalandjukat. A játékról annyit kell tudni, hogy inkább interaktív mozi mint valódi kalandjáték. Ettől függetlenül számos díjat bezsebelt. A nyomtatott- és online sajtó egységesen magasztalta az egekig a pécés és konzolos változatot. A valódi kontroll hiánya mellett is nagyon tud működni a The Walking Dead: New Day, méltó módon a képregényhez, nagyon ügyesen, mondhatni drámaian játszik az ember érzéseivel, komoly morális döntési helyzetekbe kényszerítve a játékost. 

Az utolsó mondatomból, valószínűleg, már egyértelművé vált, hogy a játék a képregényt veszi alapul és nem a sorozatot. Nem mintha minőségben komoly eltérés lenne a két verzió között, de jó ha  vásárlás előtt az ember tisztában van vele, hogy nem a tévéből ismert karakterek fognak visszaköszönni a képernyőről.

Aki egyébként is játszik videojátékokkal és kedveli a Walking Deadet, az biztos letolta már a sztorit valamelyik nagyobb platformon, én direkt maradtam ki eddig a jóból, várván a hordozható verzióra. Kipróbálva az android portot, úgy látom megérte.

Tökéletes átirata a pécés/konzolos tesónak, simán felismeri az xbox360/dualshock3 kontrollereket de természetesen adott az érintőképernyőre optimalizált irányítás is. Én új Nexus 7-en próbáltam, ott minden probléma nélkül futott a cucc, de a játék Google Play oldalán is jelzi a kiadó, hogy erős vas kell hozzá.

Fontos még megjegyezni, hogy a játék ingyenes, ami nem is csoda hiszen nagygépeken már letudott vagy 5 részt a game és pont most jelent meg a Season 2. Pont ezért Telltale-ék jófej módon odaadták az első részt ingyen, de a játék további 5 részéért már az appon belül fizetni kell. Nem gondolom, hogy ez olyan szörnyű dolog lenne, persze azzal is tisztában vagyok, hogy akad olyan aki mindenen fel van háborodva amiért pénzt kérnek. Minden esetre a Walking Dead kaland, azon kevés játékok sorát erősíti androidon, amik teljes értékű, AAA kategóriás szórakozást ígérnek, illetve nem árt hozzá némi érett gondolkodás sem.

Szólj hozzá