2014. júl 16.

Az "Orange is the New Black" az új fekete

írta: nfrequency
Az "Orange is the New Black" az új fekete

orange_is_the_new_black-1920x1200.jpg

A kevésbé angol értőktől rögtön elnézést kérnék és magyarázom is: A lényeg, hogy a "valami...is te new black" kifejezés lényege, hogy van valami ami menő és ez nem kérdés évtizedek óta - ez a black. A fekete. Ez a sztenderd de most jön valami ami lecseréli a régi axiómát valami újra. Az Orange is the New Black című sorozat, nem csak arra vállalkozik,  hogy megszerettesse velünk a narancssárgába öltöztetett női rabokat a nézőkkel, hanem hogy a dutyis sorozatokat megreformálja. 

Nos, kérem szépen ez tökéletesen sikerült neki. A börtön, a csakcsajok és egyéb motívumok lehetnek elriasztóak bárki számára, de akkor ne is menjünk tovább, íme egy kedvcsináló videó:

Szóval ez a mű az egyetlen, ami kielégítheti a Sons of Anarchy, Breaking Bad és hasonló sorozatok rajongóit. Sajnos bármi, amivel megnyerőbbé tehetném a darabot az spoiler veszély lenne. Egyszerűen csak higgyétek el, hogy jó.

Aki emlékszik a Wire című sorozatra és arra gondolt az elején, hogy mire lehet jó egy fekás, drogos, elcsépelt cucc? Aztán valahogy máig az egyik kedvenc sorozatává vált, az nagyjából értheti miről beszélek. Mivel a Netfilx adja, azonnal fogyasztható.

Ja és van benne hipszter csaj is.

laura prepon 2.jpg

Szólj hozzá