2016. nov 23.

Josh Malerman debütáló regényével új szintre emelte a horror fogalmát

írta: nfrequency
Josh Malerman debütáló regényével új szintre emelte a horror fogalmát

1_1.jpg

"Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé."

screen-shot-2014-06-02-at-11-41-02-am.png

A Madarak a dobozban című könyvvel a író fénysebességgel robbant be a köztudatba. A "letehetetlen", "szájtátós", "hátborzongató" és ehhez hasonló kifejezések villognak a kritikák szövegében és én is csak igazolni tudom, hogy a történet szép lassan berágja magát az agyad hátsó traktusába és még napokig nem enged el, hiába értél a végére a könyvnek.
Nem véletlen, hogy Bram Stoker-díjjal jutalmazták az írót és a moziadaptáció forgatókönyvét az az Andrés Muschietti körmöli éppen, akinek az igen jó Mama című horrorcsodát is köszönhetjük.

screen-shot-2014-06-02-at-11-39-46-am.png

"Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.

Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?"

9786155514203.jpg

Szólj hozzá

könyv