2017. ápr 19.

The Last Jedi: Akkor most hány dzsedi is van?

írta: nfrequency
The Last Jedi: Akkor most hány dzsedi is van?

nevtelen-1.png

A Csillagok háborúja az a mozi, amit nem lehet csak úgy a fiókba dugni. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a hetvenes és nyolcvanas évek trilógiája máig az egyik legmeghatározóbb scifi, még akkor is ha manapság már inkább a fantasy zsánerbe pakolják a hozzáértők. A filmhármas debütálása óta megtoldották a sztorit egy előzmény trilógiával, ami a rajongók szemében nem érte el a várt színvonalat.

star-wars-last-jedi-1280x720.jpg
Temethetnék a Star Wars mozikat, de az utóbbi években beindult a gépezet és két filmet is kaptunk ami mellet már nehéz elmenni szó nélkül. Mind a The Force Awakens, mind a Rogue One igen jó kritikákat kapott és a brand tulajdonosa - ez a Disney - megvillantotta azt is, hogy mire számíthatunk a továbbiakban. A lényeg, hogy két évente jön egy új mozi ami az eredeti trilógia történéseit viszi tovább és a köztes években pedig a Marvel filmek mintájára kapjuk az eredet történeteket. Az előzmény-filmek nyitánya Han Solo-t mutatja majd be, ahol is Alden Ehrenreich lesz az öreg űrvállalkozó fiatal mása.

20160414alden-ehrenreich-az-ave-cezar.jpg

Na de nem ez a lényeg.

A közelmúltban kaptunk egy Star Wars VIII előzetest ami ugyan nem mutat sokat, de rengeteg kérdést vet fel. Nem mennék bele a részletes elemzésbe, többek között azért mert nincs mit elemezni. Két fontos kérdés azért felmerül, ami a webes és twitteres platformon is több helyen előkerült. Ezt mindjárt kivesézzük, de előtte itt a trailer:


Mi a pöcsöm van Luke Skywalkerrel?

Az előzetes alapján eléggé megreccsent az öreg és a hetedik rész végéből kiindulva az sem tehetett jót neki, hogy egy hangyafasznyi szigeten lamentált kitudja hány évet. Felmerül a kérdés, Luke mennyire zakkant meg valójában és erre van egy érdekes válaszunk a karakter alakító színésztől. Mark Hamill ezt mondta a floridai Star Wars Celebration Show-n:

"Luke Skywalker akár a sötét oldal felé is fordulhat az új Star Wars moziban"

Ennél talán még érdekesebb lehet, persze csak a mélyen belemenősök számára, hogy a nyolcadik rész címében a "jedi" szó többes szám. Erre bizonyító példa a német cím, ami egész pontosan: "Die Letzten Jedi". Ez egyes számban így hangzana: "Der Letzte Jedi". Hogy ez mennyire érdekes adalék azt döntse el mindenki maga. Ki tudja, hány jedi fog garázdálkodni a soron következő moziban.

 

 

Szólj hozzá

mozi cinema