2019. sze 08.

Ernő a négercsókról olvassa le a QR kódot, az új Iphone-jával.

írta: nfrequency
Ernő a négercsókról olvassa le a QR kódot, az új Iphone-jával.

A Marosmenti ÁFÉSZ mozgóboltja Óföldeákon Enyedi Zoltán fotója.                                                                                                                Forrás: Index.

Tovább Szólj hozzá

kepek

2019. sze 06.

Valami csak lesz a végén?

írta: nfrequency
Valami csak lesz a végén?

Befutott a harmadik dal az új Kornról

korn_2019_1.jpg

Valamikor 1999 környékén éreztem utoljára, hogy a Korn tud nekem még valamit mondani. Azóta sem a nagy felnövés és fenenagy megkomolyodásom miatt ábrándultam ki abból amit Jonathanék az Issues óta művelnek, egyszerűen csak meguntam ugyanazokat a paneleket a dallamban, a gitárok összhangzatában. A spontaneitás teljes hiánya és az aktuális trendek patikamérlegen való számolgatása, és a három albumonkénti gyökerekhez való totális (nem) visszatérés kora számomra komolytalanná és súlytalanná tette a bandát.

Hogy most mitől más a dolog? A srácok biztos, hogy most sem a véletlenre bízzák magukat. Az első két szám végén ott volt a menetrendszerű, nyálbuborékokat köpködő, műmájer meghalás, megdöglés,de.

Itt a harmadik ...

Tovább Szólj hozzá

zene korn nothing jonathan davis

2018. már 07.

Elveszve a csillagok közt

írta: nfrequency
Elveszve a csillagok közt

lost-in-space.jpg

Tegnap landolt a Netflix Lost in Space előzetese és első ránézésre, nos látszik rajta a belelapátolt pénz. Mondjuk ez nem csoda, a Netflix ebben az évben több mint nyolc milliárd dollárt költ saját készítésű darabokra. 

Annyit tudunk, hogy a sorozat egy reboot és bár a műfaj megjelölés science fiction, letagadhatatlan a Stranger Things hatás. A Netflix a következőket osztotta meg velünk:

"A Lost in Space az 1960-as sci-fi sorozat újragondolása. 30 évvel ugrunk előre a jövőbe, ahol az űr kolonizálása már valóság és a Robinson család a kiválasztottak közé kerül, akik egy új élet reményében indulnak a csillagok közé egy jobb világ felfedezése céljából. A telepesek azonban kénytelenek eltérni az eredeti tervtől és ...

Tovább Szólj hozzá

előzetes tévé trailer netflix lost in space

2018. már 03.

Így nézne ki a Mortal Kombat 2 3D-ben

írta: nfrequency
Így nézne ki a Mortal Kombat 2 3D-ben

Egy youtuber újraálmodta a klasszikus verekedős játék ikonikus jeleneteit

mortal-kombat-logo.jpg

Egy Bitplex nevű youtuber, elképesztő videóban mutatta meg, hogy az eredetileg 1993-ban megjelent kétdimenziós verekedős videojáték alapvetés hogyan is nézne ki térben. Bitplex a játékból kinyert sprite-okkkal dolgozott, hogy a statikus állóképekből 3D-s környezetet kreáljon.

Az egész folyamat több mint két hónapot vett igényben és a végeredmény igazi csoda a retró szerelmeseinek.

Tovább Szólj hozzá

game

2018. már 01.

Izlandi közhelyparádé: Ég man þig

írta: nfrequency
Izlandi közhelyparádé: Ég man þig

Újravágtam egy északi horrorfilmet, hogy nektek ne kelljen végignézni

egmanthig-smarabiois.jpg

Kifejezetten szeretem a dán, norvég és egyéb északi országok filmjeit. Az úgynevezett "nordic noir" stílus rendelkezik egy mindent átható, hömpölygő melankóliával, ami hol rátelepszik a néző lelkére, hol magával ragadja, elbűvöli. Érthető az is, ha valakinek kevésbé vonzó ez a lassú, az amerikai zsánerfilmek ritmusától erősen elütő stílus, de azért az utóbbi években komoly dömping volt akár a sorozatok terén, gondolok itt a The Killingre vagy a  Bron/Broen -ra, de az olvasni szerető közönség sem maradt ki a jóból, elég csak, ha  Jo Nesbø   regényeire gondolunk.

Az adott stílusjegyek mellett, a másik fontos tényező ezekkel az alkotásokkal kapcsolatban, hogy szinte kivétel nélküli magas minőséget képviselnek és az ember ...

Tovább Szólj hozzá

mozi

2018. feb 28.

A nő, a kacsa és a vaddisznó

írta: nfrequency
A nő, a kacsa és a vaddisznó

Mutant Year Zero: Road to Eden bejelentés

ss_a61f5608dfaee2e5f152d512744b3924ab43ce35_1920x1080.jpg

Nem mondhatni, hogy a  norvég Funcom kiadó a videojátékok élmezejében tevékenykedne, de most egy kifejezetten hangulatos CG előzetessel jelentkeztek. A Mutant Year Zero: Road to Eden címet viselő játékot a Bearded Ladies fejlesztőcsapata hozza tető alá és előzetesen annyit tudni, hogy multiplatform, körökre osztott, XCOM jellegű stratégiával van dolgunk.

A készítők között olyan arcokat találni akik a Hitman és Payday sorozaton is dolgoztak és ugyan túl sokat nem árultak el a játékról, pár konkrétum mégis szóba került: A játékos többek között olyan mutánsokat irányíthat a emberi élet utáni, poszt-apokaliptikus világban, mint a számszeríjas, beszélő, két lábon járó kacsát, vagy a dühkezelési problémákkal küzdő ...

Tovább Szólj hozzá

előzetes game Mutant Year Zero Road to Eden Funcom

2017. jún 20.

Bérgyilkolás ingyen: kipróbálható a Hitman

írta: nfrequency
Bérgyilkolás ingyen: kipróbálható a Hitman

maxresdefault_23.jpg

Rendhagyó ritmusban adagolta nekünk a Square Enix a legutóbbi Hitmant. Lokációkra osztott DLC-k hosszú sorában kaptuk meg hónapról-hónapra a teljes történetet. Hogy ez bejött-e a kiadónak, arra egyszerű a válasz, hiszen a Square elengedte a sorozatot és a régi fejlesztő brigád vihette a jogokat isten hírével, úgyhogy a folytatás körülményei még elég homályosak.

2594295-8960226967-hm07b.jpg

Ettől függetlenül van jó hírünk is, mivel a Steam elérhetővé tette az első lokációt egy demó formájában, ami az első két sztori küldetést is tartalmazza. Az egész nem több hat gigánál, úgyhogy aki egy jó kis jelmez cserélgetős fojtogatásra vágyik, az szaladjon a Valve piacterére és töltse a biteket mintha nem lenne holnap.


Tovább Szólj hozzá

game

2017. jún 15.

Alienek magángondozásban

írta: nfrequency
Alienek magángondozásban

header-10.jpg

Neil Blomkamp elég hosszú és változatos pályát írt le az elmúlt években. A District 9-nal mennybe ment, majd rögtön aláásta a munkásságát az Elisyummal. A Chappie-ben megvolt az az eredetiség és kedvesség amitől megint megnyílt volna az út a fiatal rendező előtt, de sikerült túlütni azt az elképzelést, ami még működhetett volna. 
Blomkamp önmegvalósítása és a kényszeres dél-afrikai gettóhelyzet újra és újramagyarázása megcsömörlött és én nem tudom, hogy emiatt ment a kukába az egyedi Alien koncepció vagy csak Ridley Scott kapott vérszemet, de ez már soha nem fog kiderülni.

1440065377_alien6.jpg

Ami viszont biztos, hogy a rendező nem tört össze a kemény elutasítások hatására, hanem saját stúdiót alapított és magasról tett Hollywood ...

Tovább Szólj hozzá

mozi alien blomkamp

2017. jún 10.

Electronic Arts konferencia ma este! Battlefront 2 szivárgás

írta: nfrequency
Electronic Arts konferencia ma este! Battlefront 2 szivárgás

sixteennine_img.jpg

Helyi idő szerint este kilenckor kezdődik az Electronic Arts konferenciája. A EA Play lesz az E3 nyitó rendezvénye, ami szervesen nem tartozik az éves videojátékos konferenciához, de mi az egyszerűség kedvéért összevontuk a kettőt. Szerintem senki nem fog összezavarodni.

Előzetesen a következő címek mutatkoznak majd be:

  • Fifa 18
  • Need for Speed: Payback
  • Battlefront 2
  • Sims
  • Battlefield 1 kiegészítők

 

Remélem nem merül ki ennyiben az EA bemutatója, biztos lesz részünk némi újdonságban is.
Az eddigi videókat alant megnézhetitek, külön felhívnám a figyelmet a kiszivárgott Battlefront 2 gameplay videóra, ami főleg zárt terekre és a hősökre koncentrál:

 

 

A bemutató élőben követhető, akár itt a ...

Tovább Szólj hozzá

game electronic arts ea konferencia e3 élő élő stream

2017. jún 08.

Egyenesen Mordorból: Szebb, nagyobb, 4k

írta: nfrequency
Egyenesen Mordorból: Szebb, nagyobb, 4k

emergence-1080-0258e2752b.jpg

  A Shadow of Mordor már a maga idejében is korszakalkotó volt. A Nemezis-rendszer megalkotása, olyan dinamikát vitt a harcmezőre, amit mezei hack and slash játékokban eddig nem láttunk. A meghódított területetek, a hozzánk átállt hadurak, folyamatosan alakították a történetet és új perspektívát adtak a küldetésekhez. Erre rak még egy lapáttal a folytatás. A  Shadow of War egyik nagy előnye, hogy végre búcsút inthetünk a sártengerben úszó ork erődöknek és végre sokkal színesebb tájakon vághatunk véres ösvényt a gonosz hadai között.

Ha nem lenne elég a sok újítás, most az előzetes is egy új generációba lépett: 4K-ban csillog.

 

Tovább Szólj hozzá

game

2017. jún 08.

Ingyen Ubisoft hétvége

írta: nfrequency
Ingyen Ubisoft hétvége

steep-cover-image-featured.jpg
A hétvégén ingyen lehet tolni a The Division, Steep és Trial Fusion játékokat.
A három game közül talán a Steep lehet érdekes, hiszen téli sportos játékból manapság kevés akad. A review-k alapján nem kapunk olyan sokszínű trükközési lehetőséget, mint mondjuk egy Tony Hawk játékban, de a környezet és számos extrém sportlehetőség akár vonzóvá is teheti ezeket a hófedte hegyeket. Bemelegítésnek itt van egy előzetes, tessék.

Tovább Szólj hozzá

game

2017. jún 07.

Akkor most működik a Twin Peaks vagy mivan?

írta: nfrequency
Akkor most működik a Twin Peaks vagy mivan?

maxresdefault_22.jpg

 

Megtörtént a csoda, értelmét vesztette a szállóige: "vége lett mint a Twin Peaks-nek".

Útjára indult a Twin Peaks harmadik évada, ami legalább annyira furcsa és felkavaró mint a kilencvenes években vetített első két etap. Szervesen kapcsolódik az eredeti történetszálhoz és ez ügyben nem tesz engedményeket. Szigorúan kéri számon a két évad és a tévéfilm ismeretét és bár enélkül is követhető a sztori, az élvezeti faktor erősen romlik ha nem vagyunk tisztában olyan alapfogalmakkal mint a "Black Lodge", "White Lodge" és egyéb fura kifejezésekkel. Cooper felügyelő drámai története is fontos adalék, hogy értelmezni tudjuk az új évadban betöltött szerepét.

Ha tovább nézed, kevésbé zavar, hogy nem érted mi van.

...

Tovább Szólj hozzá

tévé

2017. máj 27.

Quake Champions: Kulcsok a zárt bétához

írta: nfrequency
Quake Champions: Kulcsok a zárt bétához

quake-champions-1.jpg

Igazi fragvadász hétvége áll előttünk, hiszen ingyenes napokat tart a Blizzard is -  ott az Overwatch várja az érdeklődőket, de folytatódik a Quake Champions zárt bétája is, amiről ha lemaradtál, most bejuthatsz ha elég gyors vagy. Itt van három kulcs a játékhoz, amit a Bethesda launcherén keresztül tudtok aktiválni.

Találkozunk az arénában:

NKQ6-R96X-Q2RK-3P8C-K42B

AGA2-X48N-R6HE-7Q2D-U79K

UKC7-G92R-U4HF-6A9H-U22D

 

Tovább Szólj hozzá

game

2017. máj 26.

Sugárzó hétvégét mindenkinek! Ingyenes Fallout 4 hétfőig.

írta: nfrequency
Sugárzó hétvégét mindenkinek! Ingyenes Fallout 4 hétfőig.

fallout-edited-screenshot.jpg

Ingyenesen játszható a Fallout 4 XONE és Steam platformokon. Hétfő reggelig tart a móka. Végigtolni nem lesz egyszerű ennyi idő alatt, de egy emberes demónak elmegy. Fontos talán megjegyezni, hogy a játék megjelenése óta a legtöbb bugot kiirtották, úgyhogy mondhatni csak pozitívumai maradtak a programnak:

Remek craft rendszer, rengeteg választási lehetőség, jó sztori, okos karakterek. Minden egyben van egy jó hétvégéhez. Alant a kedvcsináló előzetes:Tovább Szólj hozzá

játék ingyen game játszod falout 4

2017. máj 24.

Pókok mozgásban és állóképen.

írta: nfrequency
Pókok mozgásban és állóképen.

6907.jpg

Már csak két hónap van hátra és a barátságos Pókember beköltözik a mozikba. Addig is itt van két csodálatos előzetes és két új plakát. Az első mozgóképes anyag az amcsiknak szánt előzetes. Itt lehetőségünk van közelebbről szemügyre venni az új pókruhát, ami le sem tagadhatná, hogy a Stark művek gyártósoráról esett le.
A második, a nemzetközi piacra szánt trailer pedig némi betekintést enged Peter mindennapjaiba.  Ez egyrészt irigylésre méltó, ha a szuperhősködős oldalát nézzük, de egyébként meg pont olyan, mint a legtöbb tini élete. 
Mind a két előzetesben megvillan az új szupergonosz, a Michael Keaton által alakított Vulture is.

Plusz érdekesség: Az már egy ideje tény, hogy filmre viszik a Naughty Dog méltán ...

Tovább Szólj hozzá

mozi cinema pókember homecoming spider-man

2017. máj 15.

Előre-hátra-le-előre-kisütés: Batmanék akcióban

írta: nfrequency
Előre-hátra-le-előre-kisütés: Batmanék akcióban

injustice-2-batman-wallpaper.jpg

  Sok nagyon menő verekedős játék születik manapság. Bár ha igazán jól akarok fogalmazni, akkor inkább azt mondanám, hogy remek bunyós címek végtelen folytatása áraszt el minket évről évre. Hogy ebből észrevesszük-e azt a pár címet, ami nem csak a versenyjátékosoknak készül, hát az kész csoda és elég jó szem kell hozzá.

Az Injustice 2 egy új versenyző a fighting gamék táborában, de az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell hozzá mesterien bebiflázni az összes irányt, a hozzá tartozó minimum hat támadógombbal. Az Injustice második része egyszerű és nagyszerű, jobb mint az első rész.

Ha valaha előfordult veled, hogy legörbülő szájjal figyelted a profi mortálosokat és úgy érezted, hogy ez az a szint - mit  szint, csúcs - ...

Tovább Szólj hozzá

game játszod

2017. máj 12.

Eltűnik az Alan Wake

írta: nfrequency
Eltűnik az Alan Wake

alan_wake_2.jpg
A Remedy csodajátéka, egy igazi horror-kaland, a napokban fog eltűnni az online boltok polcairól.
Egy elbaszott jogvita miatt, a kiadó nem birtokolja a zenéket és olcsóbb a hét éves játékot visszavonni az internetes piactérről, mint komoly pereskedésekbe menni.
 
A jó hír, hogy az elkövetkező napokban a játék kilencven százalékos akcióban vásárolható meg, egészen addig amíg bezár a bazár.
 
Kevés olyan jó játék készül horror/kaland műfajban, mint amit a Max Payne alkotói pakoltak le az asztalra, szóval ha még nincs meg a játék, akkor rohanjatok a játékgépetekhez tartozó online boltba és zsebeljétek be a játékot. Emlékezetes kaland lesz az tuti.

Tovább Szólj hozzá

játszod