2016. júl 18.

Fontos emberek akiket nem ismerünk: Trachtenberg és a Portal mozi

írta: nfrequency
Fontos emberek akiket nem ismerünk: Trachtenberg és a Portal mozi

maxresdefault_13.jpg

A videojáték adaptációk poklának iszonyatos bugyraiban számos nyomorúságos film fortyog, bugyog, szenved. Jogosan, tegyük hozzá. Ettől függetlenül van pár remek alkotás, főleg minisorozatok formájában és rém tehetséges filmkészítők "házibarkács" megvalósításának köszönhetően.

Emlékezzünk csak a Mortal Kombat fake előzetesére vagy a Machinima gondozásában megjelent MK és Street Fighter websorozatokra. A Mortal Kombat előzetes annyira menő volt, hogy ugyan film nem készült belőle, de minden igaz harcos szívébe egy életre beleéget amit ott láthattunk.



Ebbe a sorba illik a Portal kisfilm, aminek készítője, Dan Trachtenberg olyan minőségi anyaggal dobbantott, hogy J.J. Abrams azonnal felfigyelt rá és a srác azóta a Bad Robot - J.J. produkciós cége - díszes tagja és még csak véletlenül sem a kávé hordó fiú szerepében tetszeleg, hanem megkapta a Cloverfield Lane 10 rendezését.
Ezzel a szakrális hevülettel nézzétek meg Trachtenberg Portál kisfilmjét, illetve aki kihagyta, tegyen egy próbát a Cloverfield új részével is, aminek a vége gyalázatos, de az alapkoncepció és a film nagyrésze igen 10/10.

 

Szólj hozzá